Arturo Fuente Forbidden X 13 Deseos D’amor

Overall Score

1 review for Arturo Fuente Forbidden X 13 Deseos D’amor

 1. l**************

  Arturo Fuente Forbidden X Deseos D'Amor

  A. Fuente Forbidden X 13 Deseos D’amor
  De absolute rolls royce uit hun gamma! In 2011 kwam Fuente onverwachts met een nieuwe release van een opus X sigaar. Heel de sigarenwereld wachtte vol spanning af. Met deze nieuwe Forbidden X reeks zette Carlos Fuente de hele sigarenwereld op zijn kop. Beter gekend onder de naam “The impossible cigar” kon ik natuurlijk niet wachten om deze zelf te roken. Met een prijskaartje van maar liefs 56 euro lagen mijn verwachtingen erg hoog. Deze werden van vanaf mijn eerste puff onmiddellijk ingelost! Bij mijn weten is dit de eerste keer dat Fuente niks wil prijsgeven over welke blend, wrapper en binder ze gebruikt hebben bij deze sigaar. Wat mij onmiddellijk opviel was dat er frequent fruit toetsen in de smaak voorkomen. Dus als ik een gok over de blend moest maken zou ik denken dat dit een geperfectioneerde blend is van de Destino al Siglo reeks. Maar ja dat zullen we nooit met zekerheid kunnen zeggen. De doorlopende smaken die je tegenkomt in deze klepper van formaat zijn: Honing, eik, cherry toetsen, bruine suiker en zwarte peper. Deze pracht sigaar heeft maar liefst een officiële score van 91/100 gekregen.
  Specificaties: Ringmaat: 50
  Lengte: 160mm Blend: undisclosed Binder: undisclosed Wrapper: undisclosed Vitola galera: Robusto Prijs: 56 euro
  Body: Full
  Rooktijd: 80 minuten
  Uitzicht:
  Fuente is all out gegaan met het design van hun label voor deze pracht sigaar. Het dekblad zelf is een mooi donkerbruin blad met weinig nerven in. Dit geeft een mooi contrast met een zwart rood labeltje en geeft de sigaar een robuust uitzicht.
  Colddraw:
  De colddraw smaken zijn heel interessant bij deze opus X ,ik had mij verwacht aan de spice/ zwarte peper smaken die we bij vele andere opus X reeksen terugvinden maar werd aangenaam verrast door zoet/ citrus en rozijn smaken
  1/3=
  Zoals bij elke Fuente merk je vanaf in het begin dat er weer zeer veel aandacht is besteed aan de burn van de sigaar. De smaken komen niet vlijmscherp binnen en de luchtdoorstroming zit perfect bij deze sigaar. Ik proef:
  Zwarte peper op de tong/ Spice/ Zoete rozijnen/ Espresso/ Eik/ Bruine suiker en honing

  2/3=
  In het tweede deel van deze sigaar maakt de Forbidden X zijn naam waar van “The impossible cigar” zwarte peper en spice smaken maken plaats voor zoetere smaken en de sigaar bloeit perfect verder open. Ik proef:
  Cherry toetsen/ honing/ Eik/ Cacao/ Noten/ Pasta/ geroosterde koffiebonen en een lichte spice onder de tong
  De nasmaak is lekker zoet en een mengeling van cherry/honing en cacao
  3/3=
  De sigaar maakt hier weer een aangename smaakshift en sluit af met een full body sterkte. Ik proef: Zwarte peper/ Spice/ Zoet/ citroen/ Eik/ Geroosterde noten/ droog leder en donker ceder
  De nasmaak is een zoet/zure smaak met zwarte peper en geroosterde toetsen
  Eindconclusie:
  Voor elke Fuente liefhebber en fijnproever is dit een absolute aanrader van formaat! In elk opzicht is de Forbidden X 13 Deseos D’Amor superieur. Het smakenpallet is ongeëvenaard en van begin tot eind draagt deze Robusto kwaliteit hoog in het vaandel. Wat ik het leuke vind aan sigaren en vooral bij Fuente sigaren is dat ze tijdens het roken veranderen en je aan een hele reeks smaken voorstellen. Deze sigaar veranderde qua smaak in elk derde maar behield mooie doorlopende lijnen die het geheel samenhield. De Forbidden X heeft een officiële score van 91/100 toegekend gekregen en ik vind dit veel te weinig! Ik ken hem 96/100 toe.

  Name of the cigar to add: Arturo Fuente Forbidden X Deseos D'Amor
  Arturo Fuente Forbidden X 13 Deseos D’amor
  Helpful?
  0 0
Add a review
Cigar Region Dominican Republic
Filler Undisclosed
Wrapper Undisclosed
Binder Undisclosed
Length 5 1/4
Ring Gauge 50
Vitola Robusto
Construction Hand Made