Add a new cigar and review

9 reviews for Add a new cigar and review

 1. l**************

  Arturo Fuente Eye of the shark

  Don Carlos Eye Of The Shark
  De eye of the shark is weer zo een prachtig voorbeeld van wat Carlos fuente kan maken. Deze pracht sigaar is uniek in bijna elk opzicht. De visie die Carlos hier had, kwam voort uit de gestroomlijnde vorm van The great white shark. Dit zien we dan ook terug in de half box-pressed vorm van de sigaar die uitgerold wordt in een belicoso die de vorm van deze haai moet representeren. De blend die Fuente hier gebruikt heeft is een verbeterde versie van de Don Carlos reeks, met andere woorden je mag je verwachten aan een “well aged” Dominicaanse blend. Zoals we reeds weten denkt A. Fuente graag “out of the box”, dit is hier ook het geval want in plaats van de standaard Dominicaanse wrapper te gebruiken hebben ze hier gekozen voor een wrapper die afkomstig is van Kameroen. Dit geeft de sigaar een aangename citrus/ cider smaak. In 2017 beloonde Cigar Afficionado deze geweldige sigaar dan ook met de prijs van beste sigaar van het jaar en kreeg hij één van de hoogste scores ooit toegekend, maar liefst 97/100.
  Specificaties:
  Ringmaat: 52
  Lengte: 146 mm
  Blend: Dominicaanse Republiek Binder: Dominicaanse Republiek Wrapper: Kameroen
  Vitola Galera: Petit Shark Prijs: 25 euro
  Body: Half-Full
  Rooktijd: 60 minuten
  Uitzicht=
  De Don Carlos eye of the shark springt onmiddellijk in het oog. Door zijn unieke vorm ziet hij er gestroomlijnd uit en met wat verbeelding zie je Carlos zijn bedoeling om The great white shark na te maken. Het dekblad is mooi licht bruin en voelt aangenaam in de hand.
  Colddraw=
  De smaken van de colddraw zijn vrij zacht ik proef: Cacao/leder/ zoet (rozijn) en peperkoek
  1/3=
  Eens je de “Shark” opgestoken hebt merk je meteen op hoe vlot deze rookt. De gestroomlijnde vorm draagt bij aan de luchtdoorstroming en door dat deze sigaar uitgerold is in een belicoso vorm proef je vanaf de eerste puff het hele smaken gamma ik proef:
  Noten/ Crème/ Citrus/ Peperkoek/ Kaneel en een zwakke spice onder de tong

  2/3=
  De zoetigheid van deze Fuente begint mooi uit te bouwen en het smaken pallet wordt verder uitgebreid. Ik proef:
  Citrus/ Cider/ lichte sinaasappel smaak/ Crème/ Leder/ Peperkoek valt naar de achtergrond en een snoepachtige zoetheid is aanwezig
  3/3=
  In het laatste derde biedt deze sigaar een aangename smaak shift. De sigaar begint tegen een Half- Full Body aan te leunen en er komen een paar zwaardere smaken bij wat voor een ideale afsluiter vormt. Ik proef:
  Cacao/ aardrijke smaken/ Peper smaak komt naar boven/ crème/ Cider/ Ceder
  Eindconclusie:
  De Don Carlos Eye Of The Shark is veruit mijn favoriete sigaar. Deze top sigaar bied je eens wat anders dan de standaard smaken die we in vele sigaren terug kunnen vinden. Wat ik het aangenaamste van deze Fuente vind is dat, er Citrus en cider smaken op de voorgrond aanwezig zijn, dit is iets wat ik jammer genoeg niet al te vaak terugvind. Cigar Afficionado heeft hem één van de hoogste scores ooit toegekend en ik ga hier helemaal mee akkoord! Ik zelf geef hem ook een 97/100.

  Name of the cigar to add: Arturo Fuente Eye of the shark
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
 2. l**************

  Arturo Fuente Destino al siglo de amistad

  A.Fuente Destino Al Siglo De Amistad
  In 2012 bracht A. Fuente de Destino Al Siglo reeks uit om hun 100ste verjaardag te vieren. De Destino al Siglo reeks is een gelimiteerde opus X reeks die jammer genoeg niet overal te vinden is. In deze review gaat het specifiek over de “Amistad” 13 lijn. Deze lijn werd al eerder uitgebracht om hun 90jarig bestaan te vieren en was eigenlijk een pre-release versie van hun 100jarig jubileum. Ze hebben in deze reeks een Dominicaanse filler gebruikt (Opus X reeksen) De binder is ook Dominicaans maar de Wrapper is Ecuadorian Connecticut shade. Dit geeft toch wel een zeer unieke smaak aan de sigaar. De doorlopende smaken zijn voornamelijk: Amandel, Cacao, Leder, en een sinas smaak. Maar laat je niet misleiden, de Body die deze sigaar biedt is zeker en vast Full. De sigaar zelf heeft ringmaat 50 en een lengte van 127mm. Deze Destino al siglo de amistad heeft maar liefst een officiële score van 95 punten gekregen.
  Specificaties:
  Ringmaat: 50
  Lengte: 127mm
  Blend: Dominicaanse Republiek (Opus X) Binder: Dominicaanse Republiek Wrapper: Ecuadorian Connecticut
  Vitola Galera: Robusto Prijs: 34 euro
  Body: Full
  Rooktijd: 60 minuten
  Uitzicht=
  De Destino al Siglo ziet er zeer luxueus uit. Als je kijkt naar het sigarenbandje springen de gouden kleuren er onmiddellijk uit en de foto van Carlos Fuente is een leuke extra. De sigaar voelt olieachtig aan en zorgt voor een “silky smooth touch”. De kleur van het dekblad heeft iets weg van een Maduro.
  Colddraw=
  De colddraw smaken bieden een mooi melange van: vanille/Leder/ceder/peperkoek/ chili peper onder de tong en een fruitige smaak
  1/3=
  De destino al siglo biedt vanaf het begin zeer aangename smaken. Het zijn de Typische Dominicaanse aroma’s die je onmiddellijk in de lucht waarneemt. Ik proef:
  Amandel/Walnoot/Cacao/Vanille/ fruit toetsen/ melkchocolade/ Ceder/ Crème en op de achtergrond is een sinas smaak aanwezig

  2/3=
  Naarmate we het tweede gedeelte naderen evolueert de body naar full. Hij ziet er misschien maar een milde sigaar uit maar het uiterlijk bedriegt. Er komen zwaardere smaken aan de pas maar het geheel is prachtig uitgebalanceerd ik proef:
  Amandel/ Aardse smaken/ Ceder/ Leder/ Pecannoten / Zwarte peper/ cacao valt wat naar de achtergrond net zoals de vanille en fruitsmaken
  3/3=
  In het laatste derde komen de mildere smaken terug boven drijven. Tijdens het roken van deze sigaar neem je zeer veel smaken waar en net dat houdt het roken immens interessant! Ik proef:
  Sinas/ Zwarte peper/ Cacao/ Vanille/ Ceder/ Spice onder de tong/ Leder/ Noten
  Eindconclusie:
  Het smaken pallet dat hier aanbod komt is ongeëvenaard. Carlito Fuente heeft voor deze reeks een speciale wrapper gekweekt die we nergens anders terugvinden. Van de eerste tot de laatste puff blijven de smaken verder evolueren, het is alsof de sigaar een verhaal verteld dat je volle aandacht op eist. Het enige min punt vond ik de kostprijs maar ik moet eerlijk toegeven, hij is het waard! Cigar Afficionado kent deze prachtige A. Fuente Destino Al Siglo De Amistad 2013 een score van 95/100 toe. Ik geef hem net iets minder en ken hem 94/100 toe.

  Name of the cigar to add: Arturo Fuente Destino al siglo de amistad
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
 3. l**************

  Arturo Fuente 20th anniversary Power of the Dream

  A. Fuente Opus X 20th Anniversary Power of the dream
  In 1995 was het Carlos Fuente eindelijk gelukt om zijn Opus X project succesvol te maken. Het Opus X project was proberen om de eerste Dominicaanse puro sigaar te maken. Tot dan werd het als onmogelijk beschouwd om op het Dominicaanse Republiek wrappers te kweken. 20 jaar later (+1) in 2016 besloot Fuente om het succes vol project te eren en kwamen ze uit met deze prachtige 20th anniversary editie. Deze 20th anniversary werd uitgebracht in 4 shapes zijnde: een belicoso, toro, robusto en een perfecto shape. Anders dan bij de andere Opus X sigaren heeft Fuente ons hier verrast door een ander soort wrapper te gebruiken, namelijk een shade grown wrapper. Deze Colorado shade wrapper biedt ons een egaal licht bruin uitzicht met een “silky smooth touch”.De Blend en Binder zijn undisclosed maar ik denk dat het veilig is om te stellen dat we hier praten over “well aged” premium Fuente tabak. De doortastende smaaklijnen zijn: Droog leder/ romige crème en boter. Wat ook zeker het vermelden waard is, is dat de Burn van deze sigaar echt uniek is. Deze Belicoso heeft maar liefst een rooktijd van 120 minuten en is van begin tot eind een pracht sigaar om te roken. Hieronder vind je de specificaties van de sigaar.
  Ringmaat: 52
  Lengte: 162 mm
  Blend: Undisclosed
  Binder: Undisclosed
  Wrapper: Dominicaanse Republiek
  Vitola: Belicoso
  Prijs: 42 euro
  Body: Medium
  Rooktijd: 120 minuten
  Geur: Fondant/crème /hooi/ ceder
  Colddraw: Fondant/ Boter/ Hazelnoot en zeer zwak zwarte peper
  1/3=
  Eerst zou ik graag even vermelden dat ik deze geweldige sigaar 1,5 jaar heb laten verder rijpen in mijn humidor. Ik had deze voor een speciale gelegenheid bewaard en ik was dus zeer content dat het eindelijk zo ver was. Wat mij in eerste instantie opviel was dat het dekblad veel lichter van kleur was dan de standaard Opus X het dekblad was ook zeer egaal en er waren weinig nerven te bespeuren. De smaken zaten zoals elke Fuente onmiddellijk goed ik proef:
  Droog leder/ Zwarte peper/ Boter/ Romige crème/ en zo nu en dan een vleugje hazelnoot.

  2/3=
  De sigaar bloeit zeer mooi open. Het smaak pallet breidt met de puff meer en meer uit. De Burn is ook perfect en blijft mooi recht. Er is geen enkele imperfectie terug te vinden in deze pracht sigaar! Ik proef:
  Boter/ Droog leder/ Romige crème/ Ceder/ Hazelnoot/ zwarte peper op de tong
  De onderliggende smaken bestaan uit: Zoete kers toetsen/ spice/ vanille
  De nasmaak bestaat uit een aangename boter, crème, lichte vanillesmaak en zwarte peper
  3/3=
  In het laatste derde verandert er niet meer zo veel. De body neemt iets meer toe van medium naar half full. De smaken zijn nog steeds prachtig uitgebalanceerd. Ik proef:
  Ceder/ Droog leder/ Zoete kersen smaak op de lippen/ Boter/ Romige crème/ spice smaak tegen het gehemelte/ zwarte peper in de neus/ vanille
  De nasmaak bestond uit: Boter, zoet en crème
  Eindconclusie:
  Deze 20th anniversary heeft al mijn verwachtingen kunnen overtreffen. Ik had mij eerst aan een full body opus X sigaar verwacht maar in de plaats daarvan kreeg ik een “smooth smoke” aangeboden. Dit kwam door de doortastende smaaklijnen die bestonden uit een melange van boter, romige crème en droog leder. In elk opzicht was deze sigaar superieur maar spijtig genoeg ook in zijn prijs. Echter raad ik toch aan iedereen aan als je deze vindt koop hem! Deze Power of the dream is elke euro waard en bied een hele rook ervaring aan. Vergeet ook niet dat deze 20th anniversary lijn een gelimiteerde editie is die in een beperkte oplage uitgebracht is. Ik vind het een pracht sigaar en geef hem dan ook een zeer hoge score van 95/100.

  Name of the cigar to add: Arturo Fuente 20th anniversary Power of the Dream
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
 4. l**************

  Perdomo 20th anniversary sungrown

  20th Anniversary SunGrown
  De 20th anniversary reeks kwam voor het eerst op de markt in 2012 om het 20-jarig jubileum van Perdomo te vieren. Perdomo kwam met 2 verschillende 20th anniversary’s uit namelijk de 20th anniversary maduro en de 20th anniversary sungrown. Het smaakverschil tussen deze 2, 20th anniversary’s is vrij groot. De smaken die we bij de sungrown terugvinden zijn zeer aardse smaken. De doortastende smaaklijnen bij de sungrown zijn hout smaken zoals ceder en eik maar ook nootmuskaat. Bij de Maduro kwamen er dan weer meer spice smaken en zoete toetsen aanbod. Perdomo heeft voor deze 20th anniversary sungrown gekozen voor “8 year old higher-priming Cuban seed Nicaragua”, de wrapper heeft maar liefst een extra 10 maanden verder gerijpt in Bourbon Barrels. De Blend van de Sungrown komt voort uit tabaksbladeren die Perdomo in hun eigen valleien heeft geoogst. Zo komt de blend hier uit de Estelli, Jalapa en Condega vallei. De 20th anniversary sungrown heeft een officiële score van maar liefst 93 punten. Hieronder de specificaties van deze pracht sigaar:
  Ringmaat: 60
  Lengte: 152mm
  Blend: 8 year old Higher-priming cuban seed Nicaragua Binder: 8 year old Higher-priming cuban seed Nicaragua Wrapper: 8 year old Higher-priming cuban seed Nicaragua Vitola Galera: Gordito Robusto Box-Pressed
  Prijs: 14 euro
  Body: Full
  Rooktijd: 110 min
  Uitzicht=
  Prachtig elegant dekblad. De kleur die het dekblad ons biedt is melkchocolade bruin met prachtige nerf tekeningen. De sigaar nodigt uit om te roken en voelt in de hand “silky smooth” aan. Ook de blend is mooi dik verpakt. Door het leuke Gordito Robusto box-pressed formaat ziet deze 20th anniversary er ook mooi gestroomlijnd en strak uit.
  Colddraw=
  De colddraw smaak geeft een mooie smaak weer van fondant/lichte spice/eik en een zoete toets op de lippen.
  1/3=
  Zoals het uitzicht al prijsgaf is deze sigaar prachtig gestroomlijnd. De lucht door stroming was perfect en al vanaf de eerste “puff” bloeide de smaken perfect open ik proef:
  Eik/ ceder/ Koffie/ Noten/ Fondant/ Karamel/ Nootmuskaat/ Onderliggende spice en zwarte pepersmaak liggen subtiel op de loer

  2/3=
  De sigaar heeft dankzij zijn aardse smaken veel weg van het geweldige Cubaanse portfolio. Persoonlijk doet deze sigaar mij denken aan een mengeling van een Trinidad en een Monte Cristo. Anders dan bij de andere Perdomo’s is dat er hier minder zoet aan de pas komt en meer hout smaken. Ik zelf vindt deze verrassing zeer aangenaam. Ik proef:
  Eik/ Ceder/ Noten/ Karamel/ Fondant/ Nootmuskaat/ Leder/ Koffie/ Crème en nog steeds onderliggende spice en zwarte peper smaken maar deze breken niet door en blijven rondzweven op de achtergrond.
  3/3=
  In het laatste derde komen eindelijk de peper en spice smaken wat meer naar boven. Hierdoor neemt de sterkte nog lichtjes toe en kan je afsluiten met een voldaan gevoel. De smaken veranderen in het laatste derde niet meer zo hard ik proef:
  Zwarte peper/ Leder/ Ceder/ Spice/ Noten/ Fondant/ Amandel/ Eik/ Nootmuskaat.
  Eindconclusie:
  De 20th anniversary Sungrown is niet voor beginnelingen. Deze top sigaar biedt een vrij zwaar smakenpallet maar voor de doorgewinterde rokers is dit een “smoke” die je niet wil missen. Deze Sungrown biedt van begin tot eind volle aardse smaken met een bijna Cubaanse toets. Wat ik hier zo aangenaam vond was de balans tussen de eik en fondant smaken maar, de andere smaken lagen ook allemaal mooi uitgebalanceerd. In mijn ogen is de 20th anniversary lijn van Perdomo hun vlagschip. De kwaliteit die hier geboden wordt is ongeëvenaard en je kan de volle 110 minuten genieten van geweldige smaken. Hierdoor ken ik hem een score van 94/100 toe met de simpele reden dat de Maduro nog net iets beter was.

  Name of the cigar to add: Perdomo 20th anniversary sungrown
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
 5. l**************

  Perdomo 10th anniversary Maduro

  10th Anniversary Maduro
  De “10th anniverasary” reeks van Perdomo kwam voor het eerst in 2004 op de markt om het 10 jarig bestaan van het bedrijf te vieren. De originele “10th anniversary” was de champagne editie. Later zijn er nog 2 versies aan toegevoegd namelijk de Maduro en de sungrown versie. De tabak die in de “10th anniversary Maduro” gebruikt is, wordt met de hand geselecteerd op hun meest prestigieuze boerderij in Esteli Nicaragua. De wrapper is niets minder dan een 6 jaar gerijpte Cuban-Seed Nicaragua, die voor 14 maanden lang in Bourbon Barrels zijn opgeslagen. Dit doen ze zodat het fermentatieproces van de vaten aanslaat op de tabaksbladeren en zo een unieke smaak creëert. De Binder en Filler die Perdomo gebruikt heeft, zijn ook een Cuban-Seed Nicaragua maar, deze hebben de “Bourbon Barrel Treatment” niet gekregen. De “10th anniversary Maduro” heeft de meeste prijzen van hun Perdomo-gamma gewonnen. Zo heeft deze prachtsigaar Best Brand Nicaragua in 2018 gewonnen en is ze in 2021 door de “Tobacco Business Awards” uitgeroepen tot beste sigaar van het jaar. Hieronder de specificaties van de sigaar:
  Ringmaat: 54
  Lengte: 127 mm
  Blend: 6 year aged Cuban-Seed Nicaragua
  Binder: 6 year aged Cuban-Seed Nicaragua
  Wrapper: 6 year aged Cuban-Seed Nicaragua ( waarvan 14 maanden in Bourbon Barrels) Vitola Galera: Box-pressed Robusto
  Prijs: 10 euro
  Body: Full
  Rooktijd: 80 minuten
  Uitzicht=
  De 10th anniverasry Maduro is een zeer strakke sigaar. Het dekblad is bijna zwart wat een donkere rijpe look met zich meebrengt. De tabak is mooi chocoladebruin, wat in contrast met het dekblad, een streling voor het oog biedt.
  Colddraw=
  Je proeft hier al dat het een Full body sigaar zal worden ik proef: Fondant/Gedroogd hooi en spice
  1/3=
  Na 1 puff laat deze sigaar merken wat ze te bieden heeft. Namelijk overheerlijke Nicaraguaanse smaken. Vanaf het begin is er al een spice smaak bij de draw te bespeuren.
  Ik proef:
  Spice/ Zwarte peper/ Ceder/ Noten/ Amandel/ Fondant

  2/3=
  De sigaar vraagt wel wat aandacht. Ik heb de indruk dat de burn niet optimaal is waardoor mijn rooktempo iets naar boven moet. Qua smaken heb ik niets om over te klagen, ik snap waarom deze topper sigaar van het jaar is geworden.
  Ik proef:
  Spice/Zwarte peper/ Noten/ Aarde/ Amandel/ Geroosterde smaken/ Droog Ceder/ Hout
  3/3=
  De sigaar is zeer rijk van smaak. De smaken zijn ook niet overdreven aanwezig, ze is perfect uitgebalanceerd. De “10th anniversary Maduro” laat zijn smaken zeer duidelijk naar voren komen.
  Ik proef:
  Ceder/Spice/ Zwarte Peper/ Aarde/ Fondant/ Geroosterde smaken en tegen het gehemelte een licht zoete smaak.
  Eindconclusie:
  Met een officiële score van maar liefst 93/100 lagen mijn verwachtingen zeer hoog. De sigaar bood mij zeer eerlijke en rijke smaken aan, en ik was meer dan tevreden hierover. Enkel de Burn mocht iets beter van mij aangezien ik een trager rooktempo heb. Daarom ken ik hem een score van 91/100 toe. Zeker en vast een aanrader van formaat voor mensen die van FULL-Body sigaren houden!

  Name of the cigar to add: Perdomo 10th anniversary Maduro
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
 6. l**************

  Perdomo lot 23 Sungrown

  LOT 23 Sungrown
  De lot 23 productielijn van Perdomo is één van de best verkopende premium sigaren van de wereld. Met een productie van meer dan 6 miljoen sigaren per jaar, zijn deze sigaren zeer geliefd. De geschiedenis van deze reeks ontstaat in het jaar 2000. Nick zijn vader was de grondlegger van deze productielijn terwijl Nick druk bezig was met één van hun beste boerderijen op te richten. De lot 23 reeks kan in een bepaald opzicht vergeleken worden met een reserva wijnplantage. Net zoals bij een reserva plantage worden alle tabaksbladeren van de Lot 23 op hetzelfde perceel gekweekt in de Jalapa vallei in Esteli Nicaragua. De blend bestaat uit 5 jaar gerijpte Cuban-Seed Nicaragua, de binder is Cuban-Seed Nicaragua, en de wrapper die Perdomo hier gebruikt heeft is 5 jaar gerijpte “higher-priming Cuban-Seed Nicaragua. De lot 23 reeks is door zijn succes niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft deze productielijn een aantal prijzen gewonnen waaronder de prijs van Best Buy Nicaragua in 2011, maar ook Best Value Nicaragua in 2012. Recent heeft de Lot 23 reeks de 6de plaats behaald in de top 25 uitgerijkt door de “Tobacco Business Awards” in 2021.
  Hieronder de specificaties van de sigaar: Ringmaat: 60
  Lengte: 114 mm
  Blend: 5 year Aged Cuban-Seed Nicaragua Binder: 5 year Aged Cuban-Seed Nicaragua Wrapper: Higher-priming Cuban-Seed Nicaragua Vitola Galera: Gordito
  Prijs: 9 euro
  Body: Medium-Half full Rooktijd: 90 Minuten
  Uitzicht= De Lot 23 Sungrown heeft een zeer mooi chocoladebruin dekblad. Hij ziet er wat robuuster uit dan de lot 23 connecticut.
  Colddraw= De colddraw bestaat uit chocolade, gedroogd hooi en spice smaken
  1/3=
  Het Gordito formaat stelt mij nooit teleur. Het is een zeer leuk formaat dat de tijd vraagt om gerookt te worden. De Burn is perfect en met weinig moeite krijg ik tijdens de “Draw” de rook makkelijk in de mond.
  Ik proef:
  Noten/ Ceder/ Espresso/ Geroosterde koffiebonen/ Amandel/

  2/3=
  De Sungrown valt iets zwaarder dan de Connecticut. Hij doet me een beetje aan de Oliva sigaren denken. Het leuke contrast dat de Sungrown biedt is dat je wel een zoete smaak op lippen te proeven krijgt, terwijl in de mond wat zwaardere smaken aanwezig zijn.
  Ik proef:
  Noten/ Amandel/ Ceder/ Honing op de achtergrond/ geroosterde koffiebonen/fondant/ aarde
  3/3=
  De sterkte neemt hier nog wat toe en leunt aan tegen Half-Full. De sigaar biedt mij al de hele tijd een zeer rijk smakenpallet aan. Ook de assen zijn zeer licht grijs wat mij de indicatie geeft dat de planten goed opgegroeid zijn.
  Ik proef:
  Noot (sterk aanwezig)/ licht bittere toets/ Fondant/ Ceder/ Koffie/ aarde/ geroosterde smaak.
  De nasmaak is weer langs de zoetere kant omdat die honingzoete smaak op mijn lippen aanwezig blijft.
  Eindconclusie:
  Deze sigaar is volledig naar mijn smaak! Ik heb graag dat er iets meer body aanwezig is en dat was hier wel het geval. Het onverwachte was de zoete smaak die ik op mijn lippen proefde, wat een zeer verrassend en aangenaam contrast met de rest van de smaken bood. De Lot 23 Sungrown heeft een officiële score van 92/100 gekregen ik ken hem iets meer toe en geef hem met plezier 93/100.

  Name of the cigar to add: Perdomo lot 23 Sungrown
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
 7. l**************

  Perdomo lot 23 Connecticut

  LOT 23 Connecticut
  De lot 23 productielijn van Perdomo is één van de best verkopende premium sigaren van de wereld. Met een productie van meer dan 6 miljoen sigaren per jaar, zijn deze sigaren zeer geliefd. De geschiedenis van deze reeks ontstaat in het jaar 2000. Nick zijn vader was de grondlegger van deze productielijn terwijl Nick druk bezig was met één van hun beste boerderijen op te richten. De lot 23 reeks kan in een bepaald opzicht vergeleken worden met een reserva wijnplantage. Net zoals bij een reserva plantage worden alle tabaksbladeren van de Lot 23 op hetzelfde perceel gekweekt in de Jalapa vallei in Esteli Nicaragua. De blend bestaat uit 5 jaar gerijpte Cuban-Seed Nicaragua, de binder is Cuban-Seed Nicaragua, en de wrapper die Perdomo hier gebruikt heeft is een Ecuador Connecticut. De lot 23 reeks is door zijn succes niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft deze productielijn een aantal prijzen gewonnen waaronder de prijs van Best Buy Nicaragua in 2011, maar ook Best Value Nicaragua in 2012. Recent heeft de Lot 23 reeks de 6de plaats behaald in de top 25 uitgerijkt door de “Tobacco Business Awards” in 2021.
  Hieronder de specificaties van de sigaar: Ringmaat: 60
  Lengte: 114 mm
  Blend: 5 year Aged Cuban-Seed Nicaragua Binder: Cuban-Seed Nicaragua
  Wrapper: Ecuadorian Connecticut Vitola Galera: Gordito
  Prijs: 9 euro
  Body: Mild-Medium
  Rooktijd: 70-75 Minuten
  Uitzicht= De Lot 23 Connecticut biedt een zeer aangenaam uitzicht. Hij ziet er uitnodigend uit en straalt rust uit. Hij ziet eruit alsof hij zacht en mild zal smaken, het dekblad is zeer licht van kleur.
  Colddraw= De colddraw is aangenaam zacht, bijna fluweel. Ik proef voornamelijk gedroogd hooi en een frisse toets.
  1/3=
  Het Gordito formaat stelt mij nooit teleur. Het is een zeer leuk formaat dat de tijd vraagt om gerookt te worden. De Burn is perfect en met weinig moeite krijg ik tijdens de “Draw” de rook makkelijk in de mond.
  Ik proef:
  Crème/ Ceder/ Honing zoet/ Licht karamel/ en zeer ligt een hooi smaak

  2/3=
  De smaken beginnen verder en verder open te bloeien. In mijn ogen is dit een ideale sigaar om s’avonds op een rustig terrasje met een boek te roken. Ik proef:
  Melkchocolade/ Honingzoet op de lippen/ Koffie/Crème/lichte cedersmaak/ lichte amandel De nasmaak is een zeer aangename Fondant/Koffie smaak.
  3/3=
  De sterkte neemt een klein beetje toe richting medium. De zwaardere smaken zoals Fondant en geroosterde koffiebonen komen hier wat naar voren, wat een zeer leuke afsluiter vormt. Ik proef:
  Fondant/ Honing/ Espresso/ Geroosterde koffiebonen/ Onderliggende karamelsmaak
  De nasmaak is hier een Fondant/ Cacao smaak, zeer lekker!
  Eindconclusie:
  Een zeer lekkere sigaar. Ik verschoot in het begin een beetje van de honing smaak aangezien ik dit nog nooit in een Nicaraguaanse sigaar was tegengekomen maar dit stelde mij zeker en vast niet teleur. Ook de Burn was van begin tot einde perfect. Een Gordito vitola smeekt om traag gerookt te worden pas dan laat dit formaat al zijn troeven zien. De prijs is veel te laag voor zo een lekkere en vooral kwaliteitsvolle sigaar! De officiële score die deze sigaar gekregen heeft is 90 punten ik ken hem 92 toe.

  Name of the cigar to add: Perdomo lot 23 Connecticut
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
 8. l**************

  Casdagli Daughters of the wind Sabino

  Daughters of the wind Sabino
  Wie aan Casdagli denkt, denkt onmiddellijk aan de “daughters of the wind” reeks. In deze review gaat het specifiek over de D.O.W Sabino. In mijn ogen de allerbeste Casdagli die tot nu toe op de markt is gekomen. Geen wonder dat in 2022 deze sigaar dan ook genomineerd is voor beste sigaar ter wereld. Met deze daughters of the wind heeft Casdagli alles uit de kast gehaald. De blend bestaat uit een zeer aangename liguero dominican oscuro die met vakmanschap gebalanceerd is met Peruviaanse Pinar en Dominicaanse Caramello bladeren. De binder is afkomstig van hun nieuwe plantage in Costa Rica en het dekblad is niets minder dan een Ecuador Habano blad. De smaken die we frequent mogen ervaren bestaan uit: vanille, creme, kanneel, nootmuskaat en karamel. Wat ik ook geweldig vind aan deze top sigaar is de vitola galera die casdagli gekozen heeft, namelijk een Petit Salomon. Deze geweldige D.O.W Sabino heeft een officiele score van 97/100 gekregen. Hieronder vind je de specificaties van deze sigaar:
  Ringmaat: 58
  Lengte: 155 mm
  Blend: Dominicaanse Republiek/ Peru
  Binder: Costa Rica
  Wrapper: Ecuador Habano
  Vitola Galera: Petit Salomon
  Prijs : 20 euro
  Body : Half full
  Rooktijd: 90 minuten
  Score burn: 10/10

  Uitzicht :
  De gebruikte Vitola (namelijk de petit salomon) geeft een bepaalde aantrekingskracht aan de sigaar. Het dekblad is een mooi chocolade bruin blad en voelt zacht en olie achtig aan. In het label dat Casdagli hier gebruikt heeft zien we duidelijk een Arabisch volbloed paard staan. Dit is een verwijzing naar hun familie geschiedenis.

  Colddraw:
  De colddraw smaak is een zeer mooi uitgebalanceerde smaak van capuchino, melkchocolade en een vanille/ crème smaak.

  1/3:
  Vanaf de aller eerste puff heeft deze Sabino mij omver geblazen. Normaal gesproken geef ik altijd complimenten voor de Burn aan Fuente sigaren maar, deze DOW tilt het niveau van Burn en luchtdoorstroming naar een compleet ongeëvenaard niveau. De smaken zijn ook fantastisch, al vanaf in het begin merk je dat er veel aandacht is besteed aan een complex gelayerd smaakpallet. Ik proef:
  Vanille/ Crème / Noten/ Ceder/ Karamel/ spice toetsen op de tong.
  Het interessante aan deze sigaar is dat de puff heel vol binnen komt maar dat de nasmaak eerder de Cubaanse kant opdraait met drogere smaken zoals ceder, koffie en noten
  2/3:
  In het tweede deel van deze absolute top sigaar bloeien de smaken prachtig open. De sigaar rookt nog steeds perfect en zowel de burn als de smaken zijn geweldig! Ik proef:
  Karamel/ crème / Vanille/ zoete toetsen/ Fondant/ capuchino/ nootmuskaat en kaneel.
  In de nasmaak vinden we terug een Cubaans getinte smaak terug samen met koffie en noten.

  3/3:
  In het laatste derde van deze top sigaar veranderd er niet zoveel. De noot smaken komen meer naar de voorgrond getreden en de spice toetsen keren terug. Ik proef:
  Crème / vanille/ noten/ spice toetsen/ nootmuskaat/ gebrande koffie bonen en karamel.
  De nasmaak bestaat uit een lekkere smaak van noten en karamel.

  Eindconclusie:
  Als grote fan van Casdagli doet het mij veel plezier te zien dat deze Daughters of the wind Sabino genomineerd is voor de prijs van beste sigaar ter wereld. En ook terecht, in mijn ogen is dit tot nu toe de beste sigaar die ik ooit heb mogen roken. Ik moet toegeven zelfs al had ik deze sigaar als blind taste gerookt dat mijn mening hetzelfde zou zijn. Deze sigaar heeft reeds een score van 97/100 gekregen en ik ken hem zelfs nog meer toe, ik geef hem 100/100. Als je het totaal pakket bekijkt zijnde de prijs, de geweldige burn, het complexe smakenpallet, de afwerking,… ben ik er van overtuigd dat je niks beters voor je geld kan vinden dan deze absolute top sigaar! Casdagli besteed zeer veel aandacht aan de traditie en kwaliteit van hun sigaren, dit proef je ook in elke sigaar van hun. Van begin tot eind is er veel aandacht en liefde in het rol proces gestoken maar, even goed in het proces van de melange te maken, de fermentatie van de bladeren,… alles is doordacht en het resultaat is perfectie.

  Name of the cigar to add: Casdagli Daughters of the wind Sabino
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
 9. l**************

  Casdagli Daughters of the Wind Dhaman

  Daughters of the wind : Dahman
  The Daughters of the wind line heeft zijn naam te danken aan een oud Arabisch gedicht dat afstamt vanuit de 6de eeuw. Casdagli bracht deze productielijn in 2018 uit om hun paardenfokkerij te eren. In de jaren 1900 fokte de Casdagli familie met Arabische volbloedpaarden. Hun beste hengst heette Dahman en met zijn bloedlijn fokten ze voornamelijk. Om Dahman te eren hebben ze dan ook de vitola galera naar hem vernoemd. De bladeren die gebruikt worden in deze blend, zijn nog redelijk nieuw op de tabaksmarkt. De blend zelf is gemaakt van Peruviaanse en Dominicaanse bladeren. De wrapper is een Ecuadoriaanse Habano.De binder die Casdgli hier gebruikt heeft is afkomstig van hun nieuwe plantage in Costa Rica. Zoals elke Casdagli sigaar die je rookt beloofd ook deze Daughters of the wind een heel smaken pallet. De doortastende lijnen die we tegenkomen zijn: Koffie/Crème/Chocolade/Geroosterde koffiebonen. Hieronder de specificaties van de sigaar:
  Ringmaat: 56 Lengte: 180 mm Blend: -Peru
  -Dominicaanse republiek Binder: Costa Rico
  Wrapper: Ecuador Habano Vitola galera: Dahman Prijs: 20 euro
  Body: medium/Full Rooktijd : 90 minuten
  1/3=
  -Voor ik de sigaar opstak viel het onmiddellijk op wat een prachtig dekblad Casdagli hier gebruikt heeft. De Ecuadoriaanse wrapper toonde een melkchocolade kleur. De wrapper voelde “silky smooth” aan en de sigaar was mooi dik gerold net zoals we willen. De colddraw smaken waren: fris met een lichte gember smaak en chocolade.
  -De sigaar begint zeer luchtig (Body= Medium). Er is een perfecte luchtdoorstroming aanwezig waardoor het roken zeer aangenaam is. Al vanaf het begin krijg je een heel smakenpalet aangeboden ik proef:
  Crème/ Melk/ Geroosterde koffiebonen/ Chocolade/ Koffie/ zoete smaak
  Op de achtergrond was er een lichte spice/ noten en zwak witte peper te bespeuren

  2/3= De Casdagli wordt hier zeer leuk om te roken! De body shift tussen medium en full en er zijn veel smaken die elkaar afwisselen. In het algemeen was de trek redelijk luchtig met veel crème/ cappuccino smaak vervolgens bloeide de smaken mooi open in de mond, ik proefde:
  Crème/ cappuccino/ noten/ zwarte peper/ spice/ ceder/ melkerige smaak onder de tong/ geroosterde koffie bonen/ melk chocolade
  3/3= De sigaar rookt nog steeds luchtig maar ze vult wel goed! De body neemt hier wat toe en leunt aan tegen Half-Full. De smaken waren vanaf het begin al mooi aan elkaar gebonden door de sterk aanwezige crème smaak waardoor het geheel mooi aan elkaar gebonden wordt. Ik proef:
  Fondant/ crème/ cappuccino/ kruiden/ aarde/ Ceder/ spice/ noten/ melk chocolade/ koffie Nasmaak= zwarte peper/ koffie
  Eindconclusie:
  Deze lijn is gebaseerd op een gedicht wat zeer toepasselijk is omdat deze Dahman van begin tot eind een mooi verhaal verteld! Ik verschoot hoe luchtig deze sigaar rookte desondanks zijn grootte. De smaken waren zeer mooi uitgebalanceerd en het geheel werd samengehouden door de crème smaken die alles aan elkaar verbond. Half-wheel kende deze Casdagli Daughters of the wind Dahman een score van 85/100 toe, van mij krijgt hij wat meer en ik ken hem 89/100 toe!

  Name of the cigar to add: Casdagli Daughters of the Wind Dhaman
  Add a new cigar and review
  Helpful?
  0 0
Add a review

Description

Please fill out the details below and we shall let you know once the cigar and review have been added.